Wie zijn wij?

De Goede Herder is een kleine school in de Bouwmeesterbuurt van Almere Buiten met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Elkaar kennen, ontmoeten, met elkaar een relatie aangaan is een belangrijke voorwaarde om tot leren te komen. Het leren van vaardigheden en het opdoen van kennis, geeft leerlingen het gevoel iets te kunnen en te weten. Dit is een goed gevoel. Dit gevoel wordt nog sterker als we leerlingen uitdagen deze competenties zelfstandig te gebruiken.

Leerlingen leren op veel verschillende manieren in diverse situaties. Het begeleiden van de leerlingen in hun leren doen wij volgens een vaste werkwijze; handelingsgericht werken (HGW). Deze werkwijze vraagt een goede samenwerking met collega’s, ouders, eventuele externe professionals en uiteraard de leerling zelf.