Sterk in de klas

“Sterk in de Klas”

Met het project “Sterk in de Klas” biedt Triade hulp aan leerlingen binnen KBS De Goede Herder. De hulpvraag van een leerling kan bijvoorbeeld zijn: moeite met concentratie en werkhouding, emotionele problemen, gedragsproblemen, geringe sociale vaardigheden, soms in combinatie met problemen of opvoedingsvragen in de thuissituatie.

Om zorg en onderwijs beter op elkaar te laten aansluiten, zorg op maat te leveren en de zoektocht voor ouders/verzorgers te beperken, is samenwerking van groot belang. Wanneer er een hulpvraag is rondom een leerling dan kan Sterk in de Klas samen met ouders/verzorgers, leerkracht en de leerling een plan maken om te werken aan de doelen die we gezamenlijk willen bereiken. Een leerling kan uit de klas worden gehaald om te werken sociale en emotionele vaardigheden. Hierdoor kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen met plezier naar school gaan.

‘Sterk in de Klas’ is een project dat gesubsidieerd wordt door de gemeente Almere. Aan de gemeente Almere moet Triade verantwoorden hoeveel kinderen er begeleiding hebben gekregen. Op het moment dat een kind in begeleiding is bij ‘Sterk in de Klas’ wordt de naam en geboortedatum van het kind in het systeem van Triade gezet. Hierbij worden doelcategorieën  aangegeven waarin aan gewerkt wordt en door middel van een zgn. “GAS score” wat vervolgens het resultaat is. Inhoudelijk wordt er niets geregistreerd in het systeem van Triade. Aan het eind van de begeleiding vullen ouders een “Exit-vragenlijst” in. Deze wordt vervolgens in het systeem gehangen zodat de tevredenheid kan worden gemeten. De namen worden niet aan derden verstrekt, ook niet aan de Gemeente Almere. Triade heeft een zgn. “ISO certificaat” en hiermee een informatiebeveiligingsbeleid.

De aanmelding verloopt via de Intern Begeleider van school. Wilt u gebruik maken van “Sterk in de Klas” neem dan contact op met de leerkracht van uw kind. Deze zal het bespreken met de IB-er. Er zijn twee pedagogisch medewerkers vanuit ‘Sterk in de Klas’ betrokken bij KBS de Goede Herder.

Bianca Beukeboom is elke dinsdag werkzaam binnen school. Mark Wanschers is er elke donderdagmiddag.

Klik hier voor meer informatie over Triade.