Ouders in onze school

KBS De Goede Herder is één van de scholen van de Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland/Veluwe (SKOFV). Deze scholen zijn in het verleden opgericht door ouders en wordt tot op de dag van vandaag bestuurd door ouders.

De Stichting heeft het bottom-up-principe hoog in het vaandel staan: zo veel mogelijk zaken regelen op de school zelf zodat de betrokkenheid voor personeel, kinderen en ouders zo groot mogelijk blijft.

Ouders kunnen op onze school meepraten en meedenken via de georganiseerde verbanden:

• Medezeggenschapsraad: een soort ondernemingsraad waarin ouders en leerkrachten zitting hebben.
  • Oudervereniging: iedere ouder kan vrijwillig lid worden en kan zich verkiesbaar stellen voor het bestuur van de Oudervereniging. Veel ouders helpen in de school met praktische werkzaamheden zoals het begeleiden van leesgroepjes, activiteiten als excursies en schoolreisjes, het kaften van boeken, het begeleiden van kinderen tijdens computeronderwijs, het voorbereiden van werkzaamheden etc.

Wij verwachten van de ouders dat zij de visie en grondslag van onze school respecteren.

Tenslotte: wij zien ouders als klanten en partner. Bevalt de school u, zegt het voort, dat levert ons veel nieuwe leerlingen op…. Bent u ontevreden, meldt het ons! Natuurlijk kunnen we niet iedereen altijd tevreden stellen, maar we staan open voor ideeën en opbouwende kritiek!